Skip to main content

21-Diner

... dat vier je maar 1keer!

Een traditie die is begonnen bij de Nederlandse studentenverenigingen is momenteel HOT bij iedereen die de leeftijd van 21 jaar bereikt. Je bent officieel volwassen!

Wat is de bedoeling? Het 21 diner vindt altijd plaats in het ouderlijk huis van de jarige. Te weinig plaats in huis? We kennen een hoop concullega’s die prachtige tenten verhuren!

De familie zorgt vervolgens voor de aankleding van het diner en het eten (al mag je daar als jarige natuurlijk best over meebeslissen). Voor het diner nodig je volgens de studententraditie de leden van jouw studentenvereniging uit. Geen lid van de studentenvereniging? Dan houd je je 21 dinner toch gewoon lekker voor al je vriendinnen of vrienden?.

01

Je Gastenlijst

Girls or boys only! Het is de gewoonte dat dames alleen dames en heren alleen heren uitnodigen. Gemiddeld gaat het hier om zo’n 20 personen, maar voel je vrij om hiervan af te wijken.. Natuurlijk stuur je al je potentiële gasten een stijlvolle uitnodiging. Dit doe je volgens de etikette ouderwets per per post!

Thema en stijl

Het thema en de stijl van je 21 diner is een van de lastigste dingen maar tegelijkertijd ook de leukste om uit te zoeken. Geen idee waar je moet beginnen? Neem eens een kijkje in onze webshop en fotopagina. Daarnaast vind je ook veel voorbeelden op Google en Pinterest. Veel kijkplezier!

02

03

De hosts

Traditiegetrouw hosten de ouders van de jarige dit feestje. Zij verzorgen het diner, regelen de inrichtingen en aankleding en ruimen alles op. Dit klinkt natuurlijk heel relaxed. Maar natuurlijk wil jij wel meebeslissen! Het zijn per slot van rekening wel jouw vrienden waar je een goede indruk bij wilt achterlaten.. Kunnen je ouders niet koken…? Dan is het misschien verstandig om een cateraar het eten te laten verzorgen.

Dresscode en table setting

Een 21 diner is een chique gebeuren. Een spijkerbroek is echt not-done. Sterker nog: de heren worden in pak verwacht. En voor de dames geldt: trek die pumps maar aan, samen met je mooiste jurk! Daarnaast krijgen je gasten een vooraf vastgestelde plek aan tafel. Leg een menukaart voorzien van naam klaar op de plek waar je jouw gasten wilt laten zitten.

04

05

De Speech

Het volgende stukje is voor jou als jarige niet echt van belang in de voorbereidingen, maar meer als waarschuwing: Er mag gespeecht worden! Bij een 21 diner horen speeches. Door je ouders en je gasten. En het liefst inclusief gênante foto’s van vroeger. Naast een hoop ongein ook dierbare herinneringen. Je neemt nu écht afscheid van je jeugd. Wedden dat je een traantje wegpinkt?

De Afterparty

Na het diner verruilt het gezelschap de dinertafel voor de plaatselijke horeca. De plek waar jij al die mooie first-time herinneringen met je vrienden nog eens ophaalt. Waar je dat blauwtje liep, te diep in het glaasje keek of vals mee zong op die zomerhits. Na de nodige wijntjes bij het diner is een topavond gegarandeerd.

06

De leukste artikelen om jouw 21 party compleet te maken!